Procesy pasteryzacji i sterylizacji surowca mięsnego. (Pasteurization and sterilization processes of raw meat)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
Celem niniejszego opracowania jest zestawienie i ocena parametrów procesów pasteryzacji i sterylizacji wykorzystywanych przy obróbce i utrwalaniu surowców pochodzenia zwierzęcego. Omówiono charakterystyczne metody i sposoby prowadzenia tych procesów, ich zróżnicowane parametry prowadzone w różnych warunkach środowiskowych. Przedstawiono uwarunkowania technologiczne wymagane przy prowadzeniu pasteryzacji, sterylizacji i tyndalizacji. Dokonano ogólnej oceny wpływu poszczególnych metod pasteryzacji i sterylizacji na obrabiany termicznie surowiec lub wyrób.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 9 maja 2023 11:11 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 9 maja 2023 11:12 |