Ergonomiczne wymogi i specyfika OŚWIETLENIA HAL ORAZ POMIESZCZEŃ w zakładach przetwórstwa mięsa (Ergonomic requirements and specificity for lighting production halls and rooms in meat processing plants)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
W opracowaniu przedstawiono wybrane zagadnienia dotyczące ergonomicznych wymogów w zakresie oświetlenia hal produkcyjnych i innych pomieszczeń w zakładach przetwórstwa mięsa. Omówiono powiązanie warunków środowiska materialnego i warunków pracy na stanowisku roboczym. Poddano ocenie specyfikę oświetlenia hal i pomieszczeń produkcyjnych, uwzględniając sposoby i urządzenia stosowane dla zapewnienia wymaganych warunków i komfortu pracy. Omówiono zalety i wady oświetlenia LED w kontekście czynników zdrowotnych i ekonomicznych.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 28 czerwca 2023 13:03 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 28 czerwca 2023 13:04 |