Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Modification of the malting process of barley grains of different varieties by vacuum impregnation and Its effect on selected wort parameters.

Opis bibliograficzny

Modification of the malting process of barley grains of different varieties by vacuum impregnation and Its effect on selected wort parameters. [AUT.] LESZEK RYDZAK, [AUT. KORESP.] KOSTIANTYN VASIUKOV, [AUT.] ZBIGNIEW KOBUS, MARCIN NATONIEWSKI. Processes 2023 Vol. 11 Iss. 10 Article number 2830, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/pr11102830
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Processes 2023 Vol. 11 Iss. 10, Article number 2830
Rok: 2023
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

This study used the process of vacuum impregnation of seeds at the soaking stage. The barley varieties used were Kangoo and Xanadu. The raw material was used for the production of light malt. The effect of vacuum impregnation on the rate of water uptake by the seeds at different temperature conditions, i.e., 12, 14 and 16 °C, was also analyzed. Grain destined for malt was soaked in a water–air system. The germination (malting) stage lasted 8 days at temperatures of 12, 14 and 16 °C. Each sample was then dried using the traditional convection method. After a 3-month resting period, congress wort was produced from the malt. The wort parameters studied were the viscosity index and the wort extract content. The malt extract difference was also defined. Based on the results, it was concluded that the vacuum impregnation process significantly increases the absorption of water by the grain and thus shortens the soaking and germination stage of the seeds. Grain variety has a strong influence on extract content and wort viscosity. Malting temperature only affects the viscosity index. The most important correlations of the parameters studied were noted for the number of days the grains were malted.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 51025) wydawnictwo ciągłe #51025

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
2,800
Impact Factor
Q2
WoS

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:16 października 2023 10:28
Ostatnia aktualizacja:28 czerwca 2024 08:12

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się