Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Effect of apple pomace (Malus domestica ‘Gala’) addition on the processing conditions and antioxidant potential of extruded snacks.

Opis bibliograficzny

Effect of apple pomace (Malus domestica ‘Gala’) addition on the processing conditions and antioxidant potential of extruded snacks. [AUT. KORESP.] JAKUB SOJA, [AUT.] OZGE OZMEN, MARTA KRAJEWSKA, KAMILA KASPRZAK-DROZD. Int. Agrophys. 2023 Vol. 37 Iss. 4 s. 401-413, il., bibliogr., sum. DOI: 10.31545/intagr/171927
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
International Agrophysics 2023 Vol. 37 Iss. 4, s. 401-413
Rok: 2023
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

This article presents the results of an analysis of the extrusion-cooking process and of the antioxidant potential of extruded snack pellets and expanded snacks enriched with apple pomace. The use of pomace in the production of food extrudates has great processing potential as it not only contributes to reducing the negative impact of fruit industry by-products on the environment, but also allows for the enrichment of snack products with valuable nutrients. The purpose of this study was to determine the effect of the addition of apple pomace on the extrusion-cooking process and also to determine the antioxidant activity of the obtained products. In the research conducted it was observed that the addition of pomace has the effect of reducing the energy consumption of the extrusion-cooking process, and that the efficiency of the manufacturing process decreases slightly with an increase in the amount of pomace addition in the mixture. During the chemical analyses, it was noted that increases in the phenolic compound content is accompanied by increases in the functional additive content. The results obtained demonstrate that apple pomace is an additive with a functional nature with possible uses in the production of extruded snack pellets.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 51079) wydawnictwo ciągłe #51079

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
2,000
Impact Factor
Q2
WoS

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:30 października 2023 12:50
Ostatnia aktualizacja:24 czerwca 2024 15:03

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się