Dodatki funkcjonalne na bazie białek wykorzystywane w technologii przetwórstwa mięsa (Functional protein additives in meat products in meat processing)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
Celem opracowania jest ocena uwarunkowań, potrzeb i korzyści wynikających z wykorzystywania białkowych dodatków funkcjonalnych w wyrobach mięsnych. Poddano charakterystyce wybrane grupy dodatków funkcjonalnych i omówiono możliwości ich zastosowania w technologiach produkcji różnych wyrobów mięsnych i drobiarskich. Przedstawiono uwarunkowania technologiczne i osiągane cele w zakresie poszerzenia asortymentu wyrobów mięsnych. Omówiono wybrane aspekty wytwarzania i modyfikowania roślinnych preparatów białkowych w odniesieniu do ich wykorzystania w przetwórstwie mięsnym.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 29 stycznia 2024 10:15 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 30 stycznia 2024 09:49 |