Wykorzystanie folii jadalnych w opakowaniach produktów mięsnych i spożywczych (The use of edible foils in the packaging of meat and food products)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
Celem opracowania jest ocena uwarunkowań, potrzeb i możliwości wykorzystania tzw. folii jadalnych jako akceptowalnych i szeroko wykorzystywanych w opakowaniach produktów mięsnych i spożywczych. Poddano charakterystyce wybrane folie jadalne mające zastosowanie w przemyśle spożywczym i omówiono możliwości ich wykorzystania w pakowaniu różnych surowców i wyrobów spożywczych (w tym mięsnych i drobiarskich). Omówiono wybrane właściwości folii i pokryć jadalnych w kontekście wymaganych warunków jakościowych pakowania i przechowywania żywności oraz jej walorów zdrowotnych.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 7 listopada 2024 13:39 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 30 grudnia 2024 22:28 |