Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Metody, preparaty i dylematy wędzenia wyrobów mięsnych dymem w płynie.

Opis bibliograficzny

Metody, preparaty i dylematy wędzenia wyrobów mięsnych dymem w płynie. [AUT.] MARIAN PANASIEWICZ, JACEK MAZUR. Gosp. Mięs. 2025 Nr 4 s.42-47, bibliogr., streszcz.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Gospodarka Mięsna 2025 Nr 4, s.42-47
Rok: 2025
Język: Polski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca przeglądowa

Streszczenia

Celem opracowania jest ocena metod i sposobów wędzenia wyrobów mięsnych dymem w Ąnie w odniesieniu do potrzeb i korzyŚci technologicznozdrowotnych. Poddano charakerystyce wędzenie przy pomocy koncentratów dymu płynnego, omówiono preparaty dymu wędzarnicze1o oraz możliwości wykorzystania komór z oprzyządowaniem do wędzenia produków dymem w pĘnie. Poddano ocenie różne aspeĘtechniczne i zdrowotne przemawia,iące za stosowaniem tego tyPu procesu wędzenia.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 52627) wydawnictwo ciągłe #52627

Metryki

20,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:5 maja 2025 08:59
Ostatnia aktualizacja:21 maja 2025 14:16

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się