Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Qualitative characteristics of selected liquid fruit products available on the polish market.

Opis bibliograficzny

Qualitative characteristics of selected liquid fruit products available on the polish market. [AUT. KORESP.] RAFAŁ NADULSKI, [AUT.] PAWEŁ SOBCZAK, JACEK MAZUR, GRZEGORZ ŁYSIAK. Agricultural Engineering 2025 Vol. 29 Nr 1 s. 217-227, il., bibliogr., streszcz., sum. DOI: 10.2478/agriceng-2025-0013
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Agricultural Engineering 2025 Vol. 29 Nr 1, s. 217-227
Rok: 2025
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The current study aimed to assess the quality of selected liquid food products made from apple juice and available on the domestic market. The study determined the extract content, pH and density of twenty products, i.e., juices, nectars, soft drinks and smoothies from different producers. The study shows that the apple juice-based liquid products tested differ in terms of quality. The analyses also show that there is a greater variation in the apple juice-based liquid products tested in terms of extract content, to a lesser extent in terms of acidity, whereas in terms of density, it is small but statistically significant. The highest extract content, density and pH values were noted for the smoothies and apple juices, whereas the lowest values were noted for soft fruit drinks and nectars.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 52922) wydawnictwo ciągłe #52922

Metryki

40,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:3 września 2025 10:05
Ostatnia aktualizacja:3 września 2025 10:05

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się