Wybrane aspekty techniczno-technologiczne oraz mikrobiologiczne przetwarzania i zagospodarowania poubojowej krwi zwierzęcej (Selected technical, technological and microbiologiea| aspects of proceessing and rnanagernent af post-rnortern animal błood)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
W opracowaniu przedstawiono problematykę zagospodarowania poubojowej krwi zwierzęcej. Poddano charakterystyce uwarunkowania technicznotechnologiczne oraz zagrożenia mikrobiologiczne mogące wystąpić w trakcie pozyskiwania, przetwarzania i zagospodarowania poubojowej krwi zwierzęcej. Przedstawiono urządzenia i linie technologiczne przetwórstwa krwi. Wskazano możliwości wykorzystania poszczególnych składników krwi w wytwarzaniu różnych substytutów spożywczo-farmaceutycznych.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
| Rekord utworzony: | 10 września 2025 11:58 |
|---|---|
| Ostatnia aktualizacja: | 15 października 2025 13:38 |