Menu
Naciśnij / aby szukać

Jak wyszukiwać?

  • 1 Wyszukiwanie od początku wyrazu: Wyraz preane znajdzie "preanestetyczny", ale anestetyczny nie znajdzie tego słowa (wyszukiwanie patrzy tylko na początek wyrazów)
  • - Wykluczanie słów (znak minus): Poprzedzenie wyrazu znakiem - znajdzie wszystkie tytuły NIE zawierające danego słowa, np. -onkologia znajdzie prace bez słowa "onkologia"
  • " Wyszukiwanie całych fraz (cudzysłów): Cudzysłów powoduje szukanie całych ciągów znaków w tej samej kolejności. Np. "Uniwersytet Medyczny" wyszuka tylko prace z dokładnie tą nazwą, podczas gdy wpisanie bez cudzysłowu może znaleźć "Medyczny Uniwersytet"
  • Nawigacja klawiaturą: Użyj / aby otworzyć wyszukiwanie, strzałek do nawigacji po wynikach, ENTER aby przejść do wybranej pozycji, lub ESC aby zamknąć okno

Technologie schładzania i zamrażania surowców pochodzenia zwierzęcego (Technologies for cooling and freezing of raw materials of animal origin)

Opis bibliograficzny

Technologie schładzania i zamrażania surowców pochodzenia zwierzęcego (Technologies for cooling and freezing of raw materials of animal origin). [AUT.] MARIAN PANASIEWICZ, JACEK MAZUR. Gosp. Mięs. 2025 Nr 9 s. 38-43, bibliogr., streszcz.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Gospodarka Mięsna 2025 Nr 9, s. 38-43
Rok: 2025
Język: Polski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca przeglądowa

Streszczenia

Treść opracowania obejmuje zagadnienia poświęcone współczesnym technologiom i specyfice procesów schładzania i zamrażania mięsa oraz jego wyrobów. Omówiono uwarunkowania i parametry schładzania surowców, a także korelacje zachodzące pomiędzy czasem prowadzenia procesów na zmiany zachodzące w obrabianym materiale oraz jakością finalną schładzanych i zamrażanych surowców oraz wyrobów mięsnych. Poddano ocenie technologie i techniki prawidłowego schładzania i zamrażania mięsa, w tym zamrażanie kriogeniczne. Zestawiono i poddano charakterystyce najczęściej stosowane techniki i technologie schładzania i zamrażania surowców pochodzenia zwierzęcego.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 52989) wydawnictwo ciągłe #52989

Metryki

20,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:26 września 2025 09:11
Ostatnia aktualizacja:26 września 2025 09:12

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się