Technologie schładzania i zamrażania surowców pochodzenia zwierzęcego (Technologies for cooling and freezing of raw materials of animal origin)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
Treść opracowania obejmuje zagadnienia poświęcone współczesnym technologiom i specyfice procesów schładzania i zamrażania mięsa oraz jego wyrobów. Omówiono uwarunkowania i parametry schładzania surowców, a także korelacje zachodzące pomiędzy czasem prowadzenia procesów na zmiany zachodzące w obrabianym materiale oraz jakością finalną schładzanych i zamrażanych surowców oraz wyrobów mięsnych. Poddano ocenie technologie i techniki prawidłowego schładzania i zamrażania mięsa, w tym zamrażanie kriogeniczne. Zestawiono i poddano charakterystyce najczęściej stosowane techniki i technologie schładzania i zamrażania surowców pochodzenia zwierzęcego.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 26 września 2025 09:11 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 26 września 2025 09:12 |