Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Effect of the addition o fselected unmalted raw materials to barley malt on selected parameters of malt extracts.

Opis bibliograficzny

Effect of the addition o fselected unmalted raw materials to barley malt on selected parameters of malt extracts. [AUT.] LESZEK RYDZAK, [AUT. KORESP.] KOSTIANTYN VASIUKOV, [AUT.] TOMASZ GUZ, MAREK DOMIN, STEPAN KOVALYSHYN, PIOTR KICZOROWSKI. Agricultural Engineering 2024 Vol. 28 Nr 1 s. 185-194, il., bibliogr., streszcz., sum. DOI: 10.2478/agriceng-2024-0012
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Agricultural Engineering 2024 Vol. 28 Nr 1, s. 185-194
Rok: 2024
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The paper presents the results of research on the problem of the influence of various types of unmalted grain and its quantitative share on important parameters of the malt extract. The aim of the work was to control what precentage of unmalted grain can be added to malt, so that their starch is saccharified only thanks to the action of endogenous malt enzymes. The grains of millet, oats, buckwheat and spelt were used as unmalted raw materials. The basis of the mixture subjected to extraction was Pilsner type barley malt. The percentages of the additives ranged from 5 to 50%. Both the unmalted grain and the malt were crushed. The extract was prepared with the use of two methods: congress and infusion. Saccharification time, pH and extract content were tested. The results were analyzed statistically. It was found that the amount and type of unmalted raw material influenced the saccharification time of starch and the content of the extract and had no effect on the pH of the extract. Millet grain starch was saccharified if its amount was about 40% of the tested mixtures. In other variants of the experiment, endogenous malt enzymes were able to break down the starch when the amount of additive was as high as 50%.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 51794) wydawnictwo ciągłe #51794

Metryki

40,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:2 sierpnia 2024 10:31
Ostatnia aktualizacja:2 sierpnia 2024 10:32

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się