Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Fizyczne właściwości elementów z polilaktydu wykonanych techniką przyrostową (Physical properties of PLA elements made with incremental technique)

Opis bibliograficzny

Fizyczne właściwości elementów z polilaktydu wykonanych techniką przyrostową (Physical properties of PLA elements made with incremental technique). [AUT.] JACEK CABAN, MIROSŁAW SZALA, MARIUSZ WALCZAK, [AUT. KORESP.] WOJCIECH MISZTAL, [AUT.] DALIBOR BARTA, JAN DIZO, ANDRZEJ MARCZUK. Przem. Chem. 2019 T. 98 Nr 10 s. 1635-1638, il., bibliogr., sum. DOI: 10.15199/62.2019.10.21
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019 T. 98 Nr 10, s. 1635-1638
Rok: 2019
Język: Polski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Angielski:

Cubic polylactide samples were made using incremental technique at varying material feed speed, layer thickness, platform cooling method and material melting temp. in the head, and then tested for surface quality and geometry achieved. The method for cooling the printing platform and the material feeding speed affected mostly the phys. properties of the printed element.

Polski:

Przedstawiono wyniki badań wybranych fizycznych cech elementów wykonanych z polilaktydu (PLA) techniką przyrostową FDM/FFF. Próbki tych elementów wykonano przy różnych parametrach druku (prędkość podawania materiału, grubość warstwy materiału, sposób chłodzenia platformy, temperatura topnienia materiału w głowicy) i badano ich jakość powierzchni oraz geometrię.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 46013) wydawnictwo ciągłe #46013

Metryki

70,00
Punkty MNiSW/MEiN
0,485
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:16 października 2019 14:15
Ostatnia aktualizacja:6 grudnia 2021 11:08

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się