Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Influence of blanching time on moisture, sugars, protein, and processing recovery of sweet corn kernels.

Opis bibliograficzny

Influence of blanching time on moisture, sugars, protein, and processing recovery of sweet corn kernels. [AUT. KORESP.] MARIUSZ SZYMANEK, [AUT.] AGATA DZIWULSKA-HUNEK, WOJCIECH TANAŚ. Processes 2020 Vol. 8 Iss. 3 340, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/pr8030340
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Processes 2020 Vol. 8 Iss. 3, 340
Rok: 2020
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The objective of this work is to determine the influence of blanching time on moisture content, sugars, protein, and processing recovery (degree of cut corn) of sweet corn kernels. Sweetcorn cobs of the Jubilee variety were blanched in the water at the temperature 85 °C during the period of 2, 4, 6, and 8 min. Non-blanched cobs were used as control samples. Blanched cobs were made subject to a mechanical process of cutting-off the kernels. It was stated that the blanching time has significant statistical influence on the content of moisture, sugars, and protein in kernel as well as on the quantity of the cut-off kernel mass.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 46620) wydawnictwo ciągłe #46620

Metryki

70,00
Punkty MNiSW/MEiN
2,847
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:6 kwietnia 2020 09:14
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:06

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się