Konieczność przestrzegania zasad ergonomii w zakładach przetwórstwa mięsa.
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
Celem opracowania jest ocena uwarunkowań i korzyści wynikających z konieczności przestrzegania podstawowych zasad ergonomii w zakładach przetwórstwa mięsa. Poddano ocenie powiązanie warunków środowiska materialnego i warunków pracy na stanowisku roboczym. Omówiono ogólne zasady organizacji stanowisk pracy, wymagane wyposażenie poszczególnych miejsc pracy i przestrzeni tworzących środowisko wykonywanych czynności. Zestawiono i poddano ocenie najważniejsze zalecenia ergonomiczne związane z organizacją stanowisk pracy w zakładach przetwórstwa mięsna.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 3 grudnia 2024 11:55 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 4 lutego 2025 11:15 |