Metody, preparaty i dylematy wędzenia wyrobów mięsnych dymem w płynie.
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
Celem opracowania jest ocena metod i sposobów wędzenia wyrobów mięsnych dymem w Ąnie w odniesieniu do potrzeb i korzyŚci technologicznozdrowotnych. Poddano charakerystyce wędzenie przy pomocy koncentratów dymu płynnego, omówiono preparaty dymu wędzarnicze1o oraz możliwości wykorzystania komór z oprzyządowaniem do wędzenia produków dymem w pĘnie. Poddano ocenie różne aspeĘtechniczne i zdrowotne przemawia,iące za stosowaniem tego tyPu procesu wędzenia.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 5 maja 2025 08:59 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 21 maja 2025 14:16 |