Mobilne samochody i przyczepy gastronomiczne typu food truck jako bary szybkiej obsługi (Mobile food trucks and trailers as fast food outlets)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
W opracowaniu przedstawiono wybrane aspekty dotyczące samochodów i przyczep gastronomicznych wykorzystywanych jako bary szybkiej obsługi do serwowania i sprzedaży bezpośredniej żywności na ulicy. Przybliżono historię i ideę tej specyficznej obsługi i omówiono wymogi dotyczące zasad funkcjonowania oraz standardów sanitarno-higienicznych ruchomych punktów gastronomicznych. Poddano ocenie wymagania sanitarne i techniczno-technologiczne food trucka, ze szczególnym uwzględnieniem jego wyposażenia technicznego. Zestawiono podstawowe uwarunkowania i wymogi administracyjno-prawne dotyczące rozpoczęcia tego typu działalności w Polsce
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 10 marca 2023 07:54 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 10 marca 2023 07:54 |