Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

New type of potato-based snack-pellets supplemented with fresh vegetables from the Allium genus and its selected properties.

Opis bibliograficzny

New type of potato-based snack-pellets supplemented with fresh vegetables from the Allium genus and its selected properties. [AUT.] KATARZYNA LISIECKA, [AUT. KORESP.] AGNIESZKA WÓJTOWICZ, [AUT.] MARCIN MITRUS, TOMASZ ONISZCZUK, MACIEJ COMBRZYŃSKI. Lebensm. - Wiss. Technol. 2021 Vol. 145 Article number 111233, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1016/j.lwt.2021.111233
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2021 Vol. 145, Article number 111233
Rok: 2021
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The study aimed to determine the effect of the addition of fresh leek or onion pulp on selected properties of potato-based pellets and puffed snacks. In recipe, potato starch was replaced by vegetable pulp by 2.5–30.0 g/100 g. The pellets were then extruded at variable screw speed (60–100 rpm), dried and then fried in deep oil. The product was subsequently assessed for color profile, bulk density, water absorption and water solubility index, fat absorption, texture, as well as sensory attractiveness. The results showed that the addition of leek or onion pulp significantly influenced the color determinants of pellets and fried snacks, bulk density of expanded products, water absorption of pellets. The onion pulp addition significantly influenced the cutting force, water solubility, fat absorption, hardness and crispness, and the overall score during the sensory test but not so significant as leek addition. Moreover, the screw speed significantly influenced the value of water absorption (leek pellets, onion snacks) and water solubility (onion pellets and snacks), L* and b* coordinates in the case of onion puffs. Application of fresh Allium genus pulp could be an effective way to produce pellets and puffed snacks with good quality.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 48425) wydawnictwo ciągłe #48425

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
6,056
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:24 czerwca 2021 09:01
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:06

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się