Przegląd metod, urządzeń i systemów do znakowania i etykietowania produktów.
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
Wiedza o prawidłowym znakowaniu różnych grup produktów żywnościowych jest niezbędna zarówno wszystkim producentom żywności, jak i konsumentom. Zasady i wymagania dotyczące znakowania żywności są określone w wielu aktach prawnych na poziomie wspólnoty i poziomie krajowym. Treść opracowania obejmuje problematykę dotyczącą współczesnych metod, urządzeń i systemów stosowanych do znakowania oraz etykietowania produktów żywnościowych. Poddano ocenie zasady i uwarunkowania techniczno-technologiczne związane z procesem znakowania i etykietowania żywności. Zestawione zostały najnowsze sposoby i techniki umieszczania wymaganych informacji na opakowaniu wyrobu żywnościowego, zgodnie z aktualnie obowiązującymi aktami prawnymi w tym zakresie
Knowledge of the correct labeling of different groups of food products is essential for both food producers and consumers. The rules and requirements for food labeling are set out in many pieces of legislation at community and national level. The content of the study includes issues related to modern methods, devices and systems used for marking and labeling food products. The principles and technical and technological conditions related to the process of labeling and labeling food were assessed. The latest methods and techniques for placing required information on a food product have been compiled, in accordance with the current legal acts in this respect.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 17 września 2020 09:24 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 1 stycznia 2023 23:06 |