Środki transportu żywności -wymogi w zakresie dezynfekcji (Means of food transport-requirements for disinfection)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
W artykule omówiono wybrane zagadnienia dotyczące wymagań higieniczno-sanitarnych i technicznych jakie stawiane są środkom transportu do żywności. Przedstawiono zakres obowiązków stawianych przewoźnikom oraz ważniejsze ustawy i rozporządzenia regulujące działalność w tym zakresie. Określono uwarunkowania i wymogi w zakresie dezynfekcji środków transportowych do przewozu żywności.
The article discusses selected issues regarding hygiene, sanitary and technical requirements that are placed on food transport means. The scope of obligations set for carriers and the more important laws and regulations governing the activity in this field are presented. The conditions and requirements for disinfecting transport means for food transport have been determined.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 11 lutego 2019 10:00 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 11 stycznia 2022 09:40 |