Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych (Conditions for closing the packaging of raw materials and meat products)

Opis bibliograficzny

Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych (Conditions for closing the packaging of raw materials and meat products). [AUT.] MARIAN PANASIEWICZ, JACEK MAZUR. Gosp. Mięs. 2022 Nr 7 s.16-23, bibliogr., streszcz.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Gospodarka Mięsna 2022 Nr 7, s.16-23
Rok: 2022
Język: Polski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca przeglądowa

Streszczenia

W pracy podano ocenie różne aspekty techniczno-technologiczne dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych. Dokonano przeglądu najczęściej stosowanych sposobów i metod zamknięć opakowań kartonowych, klipsowania wyrobów wędliniarskich oraz zamykania różnego rodzaju puszek i konserw. Wskazano uwarunkowania związane z prawidłowym wykorzystywaniem systemów jednoczesnego formowania, napełniania i zamykania surowców i produktów, tworzących tym samym zamkniętą całość końcowej fazy technologii wytwarzania danego produktu. Omówiono specyfikę maszyn formujących i zamykających, w których z taśmy materiału opakowaniowego formowany jest w rękaw, napełniany następnie surowcem lub produktem i zgrzewany poprzecznie w regularnych odstępach. Ponadto dokonano podziału wybranych systemów pakowania produktów pochodzenia zwierzęcego

Identyfikatory

BPP ID: (46, 49906) wydawnictwo ciągłe #49906

Metryki

20,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:26 października 2022 11:53
Ostatnia aktualizacja:8 listopada 2022 11:50

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się