Uwarunkowania dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych (Conditions for closing the packaging of raw materials and meat products)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
W pracy podano ocenie różne aspekty techniczno-technologiczne dotyczące zamykania opakowań surowców i wyrobów mięsnych. Dokonano przeglądu najczęściej stosowanych sposobów i metod zamknięć opakowań kartonowych, klipsowania wyrobów wędliniarskich oraz zamykania różnego rodzaju puszek i konserw. Wskazano uwarunkowania związane z prawidłowym wykorzystywaniem systemów jednoczesnego formowania, napełniania i zamykania surowców i produktów, tworzących tym samym zamkniętą całość końcowej fazy technologii wytwarzania danego produktu. Omówiono specyfikę maszyn formujących i zamykających, w których z taśmy materiału opakowaniowego formowany jest w rękaw, napełniany następnie surowcem lub produktem i zgrzewany poprzecznie w regularnych odstępach. Ponadto dokonano podziału wybranych systemów pakowania produktów pochodzenia zwierzęcego
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 26 października 2022 11:53 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 8 listopada 2022 11:50 |