Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Application of the bromocresol purple Index (BCPI) to evaluate the effectiveness of heating soybeans and their products.

Opis bibliograficzny

Application of the bromocresol purple Index (BCPI) to evaluate the effectiveness of heating soybeans and their products. [AUT.] MAREK SZMIGIELSKI, [AUT. KORESP.] PAWEŁ SOBCZAK, [AUT.] KAZIMIERZ ZAWIŚLAK, DARIUSZ ANDREJKO, GRAŻYNA BIELECKA, JOLANTA RUBAJ, JACEK MAZUR, MAŁGORZATA SZCZEPANIK. Sustainability 2022 Vol. 14 Iss. 3 Article number 1872, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/su14031872
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Sustainability 2022 Vol. 14 Iss. 3, Article number 1872
Rok: 2022
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

In this study, a number of the most common methods used in assessing the efficiency of soybean heat treatment were compared. All the methods proved to be useful in assessing the efficiency of heating soybean seeds and soybean products. However, considering the sensitivity, precision, time consumed, and the effectiveness of determination of the characteristics of the sam- ples, the use of the bromocresol purple index (BCPI) appears to be justified. The BCPI method turned out to be universal, allowing distinguishing unheated (BCPIBSM < 70 mg·g−1), under-heated (70 mg·g−1 < BCPI BSM < 130 mg·g−1), properly heated (BCPI BSM = 130–140 mg·g−1), and over- heated samples (BCPI BSM > 140 mg·g−1)

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 49230) wydawnictwo ciągłe #49230

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,900
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:9 lutego 2022 08:45
Ostatnia aktualizacja:28 sierpnia 2025 09:49

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się